Hakesleppet

Her kan det meste skje…

Hakesleppet er vårt aller nyeste fotoskjul, og navnet har det fått fordi her kan du virkelig få de store overraskelsene. Skjulet befinner seg like ovenfor gården, på en plass med årelange og tette observasjoner av både jerpe, spurvugle og en mengde spetter.

I Hakesleppet sitter du luftig plassert med storskogen på venstre side, nydelig utsikt og motsol foran og bratt ospeskråning på høyre siden. Biotopen tilsier at dette er trivselssted for mange forskjellige arter. Lysspillet om morgenen her er helt spesielt.

Med andre ord, her er duket for hva som helst, og kanskje er det akkurat du som sitter tilbake med ”Hakesleppet”

Bilder fra Hakesleppet

Foto: Kai Jensen

PRAKTISK INFORMASJON

Skjulet er isolert og der er oppvarming og god plass til 3-4 personer. Det er totalt 6 luker. Det er ferdige fester for stativhoder på alle plassene.

Det er ca. 15 minutter gange opp. På vinteren benytter vi skuter helt frem.

Hakesleppet

  • Inntil 6 plasser / 3-4 personer
  • August - mai
  • Brennvidde 50 - 800mm

Det er alltid en begeistring å besøke Jostein og alle skjulene han lager til. Rett opp forbi gården til Jostein ligger et skje som er døpt Hakesleppet. Navnet er ingen overdrivelse, her tøt det på med spetter i alle farger og fasonger, ekorn og småfugler i et eneste kjør. Fra skjulet kan en skue ned i en dal, badet i blå skygge. Og soloppgangen gjør sin entre nesten rett imot. bedre plass for et skjul kan jeg vanskelig se for meg. Jostein har satt opp fine kulisser, plassert med tanke på bakgrunn som går fra dyp blått til mørke skygger. Jeg hadde tenkt at hakesleppet skulle være et hvileskjær fra adrenalinkicket med ørnene opp i Josteins Himmelskjul. Men jammen meg var det full action her også, kan anbefales.

Kai Jensen, fotograf