Panorama

Med mulighet for ørn og hønsehauk

Ørneskjulene våre har fått et velfortjent godt rykte! Panorama er det største av våre to ørneskjul (det er 150 meter mellom dem) og byr på gode fotomuligheter og litt andre kulisser enn Himmelskjulet. Vi anbefaler å bruke en dag i hvert, for å få varierte bakgrunner..

Ørneskjulene i Dalen er stedet BBC og National Geographic har filmet noen av sine spektakulære naturfilmer

Både hønsehauk og havørn kan besøke denne plassen, men i all hovedsak er det kongeørn som er i fokus her.

BBC omtaler dette som «Verdens beste plass å filme kongeørn!»

Bilder fra ørneskjulene

Praktisk informasjon

I Panorama er det inntil seks plasser, men optimalt for inntil 4 personer. Det er feste for stativhode til alle seks plassene. Det er også egne luker for store filmkamera.

Skjulet har oppvarming og eget do-avlukke.

Utstyrsmessig, er det optimalt med objektiver med lengre brennvidde, hvis du vil tett på. For mer miljøbilder kan f.eks 70-200mm være ganske optimalt.

Transporten opp til skjulene tar ca 10 minutt fra gården på skuter og det anbefales godt vintertøy. Vi er selvfølgelig avhengig av snø, men det pleier ikke være noe problem. Er det lite snø, må du gå opp til skjulet – det er da ca 1 times gange oppover i bratt terreng.

Reglene for ørnefotografering er særdeles viktige å følge til punkt og prikke for å lykkes, og avgjørende for å oppleve kongeørnens hverdag like foran skjulet

Panorama

  • Inntil 6 plasser
  • November - April
  • Brennvidde 300 - 800mm