Vannskjulet

Luftakrobatikk og stemningsbilder

Vannskjulet er en av våre indrefileter. Områder er et lite skogstjern med blaute myrer rundt. Nydelig furuskog ligger i utkanten og hele området har en særdeles fin dybde som bakgrunn. Fra skjulet har du alt fra nydelig forgrunn, spennende og særdeles levende midtparti med bitte små holmer i fin variasjon, og en vannflate på 150-200 meter som ender opp i hvitt myrgress som strekkes seg opp til skogen og forsvinner ut i det fjerne med flere skogsåser. Kort sagt, et utrolig idyllisk sted!

Ankommer du skjulet her nede grytidlig, så er vanligvis hele området dekket av tåkedis. Når soloppgangen setter i gang like foran deg, så utspilles et lysshow som er forskjellig hver morgen i henhold til temperaturer og farten på solbrytingen. Selve Vannskjulet er plassert slik at du får motlys.

Magien som utspilles her en sommerdag, er til å få gysninger av.

Hva finnes her?
Vi starter som regel med en gang isen på vannet er borte. Dette er jo et vademiljø, så ender, gjess, traner skogssniper, bekkasiner er ganske så vanlig. Vi mater tranene og endene, så de er ganske så sikre.

Noen ganger rusler elg og rev i området og gir tidvis vakre speilinger.

Siste tiden, har også en bever hatt tilhold her og gitt noen nydelig motiver.

I mai – juni er aller beste tid på traner, bever og andre vadefugler.

Fiskeørnen er også innom noen ganger, da den hekker kun noen hundre meter fra selve skjulet. Dette er også revirområde for hekkende hønsehauk.

På høsten starter et haukeshow som bare må oppleves. Vanligvis er vi i gang med dem i slutten på august. Noen ganger kommer de litt tidligere, andre ganger litt senere.

Varigheten på haukeshowet er frem til slutten av oktober, starten av november.

Omdannelsen fra vått vann til rimfrost utover sesongen gir veldig varierte muligheter.

Noen dager kan en ha flere hundre angrep mot nøtteskrikene, og rett så det er nede selve vannet og gir med det sjeldne og særdeles vakre motiver. Speilinger her kan bli ganske spektakulære og det vrimler med motiv for den kreative fotografen. Her er også muligheter til utsatt kamera, fjernkontroller m.m.

Denne fotoarenaen har gitt tallrike blinkskudd og mange prisvinnende bilder.

Praktisk informasjon

Vannskjulet er romslig bygd og har kjempegod plass til 2 gjester. Her behøves kun kulehode, da det er ferdig monterte fester. Ved siden av Vannskjulet er det satt opp to kamotelt med plass til en person i hver, der en behøver stativ.

På motsatt side av vannet for Vannskjulet står også et telt, der en kan prøve seg på fotografering i medlys og helt andre kulisser. Det settes også opp 3-4 kamotelt opp i det hvite myrgresset under haukeshowet, for å øke lukkertider og videre gi helt nye motiver på oppsatte kulissser.

Så totalt sett så er det plass til 8-10 personer under haukesesongen, og ved vår/sommersesong er det vanligvis plass til 3, men med muligheter til flere hvis ønskelig.

Gangavstand i flatt terreng er ca 10 minutter fra bil. Stien ned til skjulet er våt, slik at støvler er nødvendig.

Anbefalt brennvidde er vanskelig å forutse, da det avhenger litt på smak og behag. Kan være fordel å ha flere objektiver med seg.

Vannskjulet

  • Inntil 2 plasser i vannskjulet - ytterligere 2 i telt (6 i haukesesongen)
  • April - November
  • Brennvidde 50 - 500mm