Himmelskjulet

Den beste muligheten for spektakulære ørnebilder

Ørneskjulene våre har fått et velfortjent godt rykte! Himmelskjulet er ett av to ørneskjul (det er 150 meter mellom dem) og byr på gode fotomuligheter med nydelig belysning. Her kan du få både glittersnø og råtøffe basketak.

Ørneskjulene i Dalen er stedet BBC og National Geographic har filmet noen av sine spektakulære naturfilmer

Både hønsehauk og havørn kan tidvis komme foran linsene og det anbefales å ta en dag i hvert av skjulene for å oppnå maksimalt utbytte.

BBC omtaler dette som «Verdens beste plass å filme kongeørn!»

Bilder fra ørneskjulene

Praktisk informasjon

I Himmelskjulet er det inntil fire plasser, men optimalt for 2-3 personer. Det er feste for stativhode til alle fire plassene. Det er også egne luker for store filmkamera.

Skjulet har oppvarming og eget do-avlukke.

Utstyrsmessig, er det optimalt med objektiver med lengre brennvidde, hvis du vil tett på. For mer miljøbilder kan f.eks 70-200mm være ganske optimalt.

Transporten opp til skjulene tar ca 10 minutt fra gården på skuter og det anbefales godt vintertøy. Vi er selvfølgelig avhengig av snø, men det pleier ikke være noe problem. Er det lite snø, må du gå opp til skjulet – det er da ca 1 times gange oppover i bratt terreng.

Reglene for ørnefotografering er særdeles viktige å følge til punkt og prikke for å lykkes, og avgjørende for å oppleve kongeørnens hverdag like foran skjulet

Himmelskjulet

  • Inntil 4 plasser
  • November - April
  • Brennvidde 300 - 800mm